Semnarea Cartei in Romania

Carta Europeană a Siguranţei Rutiere (ERSC)este o iniţiativă a Comisiei Europene ce urmăreşte să reducă la jumătate numărul de accidente de trafic: mai sunt încă 25.000 de vieţi de salvat!

Până acum s-au înscris în acest proiect 1.068 de semnatari, printre care IkeaVodafoneBacardi (din România sunt doar 4: Primăria Timişoara, Automobil Clubul Român - care a câştigat şi un premiu european, la Bruxelles, în 2007, Asociaţia pentru Promovarea Siguranţei Rutiere şi compania Bassinas Trans). Detalii despre semnatari se găsesc pe pagina web http://www.erscharter.eu/

Vă invit să deveniţi semnatar, în numele entităţii pe care o reprezentaţi; partea a doua a proiectului abia a început, mai aveţi încă trei ani la dispoziţie pentru a pune în practică angajamentul dvs. Orice iniţiativă şi orice acţiune sunt binevenite. Mai puţine accidente aduc mai puţine costuri de spitalizare, mai puţini angajaţi în concediu medical şi mai multă productivitate. În afară de aceasta, aţi ajuta la alinierea iniţiativelor rutiere româneşti la standardele europene.

În plus, am plăcerea să vă anunţ că pe 18 septembrie 2008 va avea loc la Bucureşti un eveniment de semnare la care vor participa ministrul Transporturilor, dl. Ludovic Orban, oficiali ai Comisiei Europene DG TREN, alături de toate entităţile implicate în cartă până în acel moment, dar şi potenţialii semnatari. 

Acest eveniment se constituie ca lansarea oficială a iniţiativei în România, sperând să adune, pe parcursul anilor următori, cât mai mulţi semnatari interesaţi în reducerea numărului de accidente rutiere. 

Dacă aveţi nevoie de detalii sau clarificări, vă rog să nu ezitaţi să mă contactaţi. 

Sper să colaborăm pe acest proiect. 

Cu stimă,
Valentina Olariu
European Road Safety Charter
Held by PAU Education
C/Muntaner 262, 3
08021 Barcelona, Spain
Phone: +34 933 670 434
Fax: +34 934 146 238
E-mail: valentina.olariu@paueducation.com
http://www.erscharter.eu/