Simpozionul National „Cum devii şofer responsabil”

COMUNICAT DE PRESĂ
Privind lansarea Campaniei Naţionale „Răspundem pentru siguranţa rutieră”
în cadrul Simpozionului „Cum devii şofer responsabil”
21 iunie 2011
Bucureşti

Autoritatea Rutieră Română - ARR lansează mâine, 21 iunie la ora 11, campania naţională „Răspundem pentru siguranţa rutieră”. Evenimentul va avea loc la Hotel Capital Plaza, bd. Iancu de Hunedoara 54, Bucureşti şi va fi organizat în cadrul  Simpozionului Naţional pentru formarea/pregătirea profesională a conducătorilor auto „Cum devii şofer responsabil”, organizat de Autoritatea Rutieră Română – ARR în parteneriat cu Federaţia Naţională a Patronatelor Formatorilor din Transportul Rutier din România. Campania se desfăşoară în cadrul Programului naţional de acţiuni prioritare în domeniul transporturilor – 2011 Anul siguranţei cetăţeanului în transporturi.

În cadrul Simpozionului vor fi abordate teme privind formele de evaluare a viitorului conducător auto, rolul profesorului şi al instructorului în educaţia viitorului conducător auto, importanţa scutirii de la plata TVA a şcolilor de conducători auto şi propuneri privind implementarea registrului unic de înscriere în şcolile de şoferi.

Dezbaterile vor urmări identificarea şi îmbunătăţirea elementelor esenţiale în procesul de pregătire, formare şi testare a conducătorilor auto, pentru atingerea obiectivului de reducere a numărului de victime ale accidentelor rutiere şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

La acest eveniment vor participa reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ai  altor instituţii publice cu atribuţii în siguranţa rutieră, operatorilor de transport, ai centrelor de pregătire şi formare în transporturile rutiere şi ai şcolilor de conducători auto.

Prezentari: