Atentie!Circul si eu!

Etapa finală a Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Atenţie!Circul şi eu!”
17 - 29 octombrie 2011

În perioada 17 - 29 octombrie 2011 se va desfăşura etapa finală a Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Atenţie! Circul şi eu!”, care constă în distribuirea, în trafic, la nivel naţional, a broşurilor care cuprind desenele şi mesajele câştigătoare ale Concursului Naţional creativ pentru copii, realizate în cadrul Campaniei în etapa 24 martie – 30 aprilie a.c.

Campania face parte din „Programul naţional de acţiuni prioritare în domeniul transporturilor. 2011, Anul siguranţei cetăţeanului în transporturi” şi se desfăşoară sub egida Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Sănătăţii şi a Consiliului Interministerial pentru Siguranţa Rutieră.

Scopul campaniei este de conştientizare a copiilor şi tinerilor cu vârsta între 6 şi 18 ani cu privire la pericolul rutier, de conştientizare a opiniei publice asupra vulnerabilităţii şi comportamentului în trafic al tinerilor, şi, implicit, de scădere a numărului de accidente şi victime în rândul utilizatorilor vulnerabili cu vârste intre 6 si 18 ani.

Broşurile vor fi distribuite cu ocazia controalelor în trafic şoferilor profesionişti,  cu sprijinul Agenţiilor teritoriale ale Autorităţii Rutiere Române – ARR, precum şi şoferilor amatori, cu sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie, cu precădere pe sectoarele de drum pe care s-a înregistrat un număr crescut de accidente cu consecinţe grave.

Descarca pliantul campaniei