Arhiva

Raport privind activitatea Consiliului Interministerial
pentru Siguranţa Rutieră - 2011

 

2011 - Anul sigurantei cetateanului in transporturi

 

Lansarea Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Atenţie! Circul şi eu!”

În data de 24 martie 2011, ora 1300 , la Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti, a avut loc lansarea Campaniei nationale de educatie rutiera „Atentie! Circul si eu!”. Campania face parte din „Programul national de actiuni prioritare în domeniul transporturilor. 2011, Anul sigurantei cetateanului în transporturi” si se desfasoara sub egida Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerului Sanatatii si a Consiliului Interministerial pentru Siguranta Rutiera. Scopul campaniei este de constientizare a copiilor si tinerilor cu vârsta între 6 si 18 ani cu privire la pericolul rutier, de constientizare a opiniei publice asupra vulnerabilitatii si comportamentului în trafic al tinerilor, si, implicit, de scadere a numarului de accidente si victime în rândul utilizatorilor vulnerabili cu vârste intre 6 si 18 ani.

La lansare au fost prezenti reprezentanti ai presei si ai institutiilor cu atributii în siguranta rutiera.

Campania se va desfasura în perioada 24 martie – 30 septembrie, dupa urmatorul grafic:

  • 24 martie – Lansarea campaniei de educatie rutiera “Atentie! Circul si eu!” si a Concursului National creativ pentru copii (desene si mesaje pentru soferi)
  • 24 martie - 10 aprilie - Activitati de educatie rutiera în 250 scoli, distribuirea de materiale informative în toate unitatile de învatamânt
  • 24 martie – 1 mai  - desfasurarea concursului de desene/mesaje realizate de copii/tineri si destinate conducatorilor auto
  • 1 - 15 mai - transmiterea si selectarea celor mai semnificative mesaje si desene, la nivel judetean
  • 20-25 mai - Jurizarea Concursului National creativ pentru copii
  • 1 iunie -  Premierea

Iunie - septembrie -  Realizarea de pliante/brosuri pentru soferi cu desenele/mesajele câstigatoare si distribuirea acestora în trafic soferilor amatori si profesionisti.